Summer Jazz 2017 Forside

PROGRAM SUMMER JAZZ 2017 

 

BETTY NANSEN TEATRET, FREDERIKSBERG

7+8 juli 19.30 - ANDERS KOPPEL 70 ÅR - the past, the present, the future

Billetter kan købes her

Anders Koppel, hammond orgel
Benjamin Koppel, saxofon
Alex Riel, Peter Nilsson, Casper Mikkelsen, trommer
Nils Tuxen, guitar
Bilal Irshed, oud
Mehmet Ozan, guitar
Flemming Quist Møller, congas og percussion
Django Cevik, saz
Edris Qasimi, tablas
DJ Noize, grammofon
Olivia Koppel, flamenco dans
Lone Koppel, Marie Carmen Koppel, Billie Koppel, Molly Koppel, Astrid Koppel, Viola Koppel, Mads Mathias, Per Vers, m.fl., vocal

Disse to aftener fejres hele Anders’ fantastisk musikalske rejse igennem tre forskellige afdelinger, hvor han som solist bliver flankeret af både nye og gamle venner og for en sjælden gangs skyld også det meste af hele sin store musikalske familie.
Første afdeling tager et både kærligt, nostalgisk men også nyfortolkende blik på det band, der startede det hele for 50 år siden - Savage Rose.
Fra Anders’ legendariske hammond orgel i det banebrydende orkester høres for første gang siden premieren i 1972 på Det Kgl Teater tonerne fra Dødens Triumf.
Den første sangerinde i Savage Rose, Lone Koppel, vender tilbage til den allerførste Savage Rose-sang, ”Dedication”, og også Anders’ datter Marie Carmen Koppel og Billie Koppel, datter af Thomas og Annisette, vil fremføre deres egne udgaver af numre fra det så velkendte katalog i selskab med to af orkestrets vigtigste musikere, trommelegenden Alex Riel og guitar-ikonet Nils Tuxen. Denne afdeling gæstes også af danmarks crooner no #1, Mads Mathias.
Anden afdeling hylder den mellemøstinspirerede musik fra Anders’ 40 år lange samarbejde med gruppen Bazaar, som han har videreført i gruppen Koppel & Søn Special Edition, hvor en række fantastiske gæstemusikere, bla den palæstinensiske oudvirtuos Bilal Irshed, optræder side om side med også Bazaar-musikerne perkussionist Flemming Quist Møller og guitarist Mehmet Ozan. Og sørme om ikke de får følge af Anders’ niece, flamencodanserinde Olivia Koppel også.
Slutteligt peger aftenens tredje afdeling fremad mod nye tider i samarbejdet mellem Koppel og Noize – DJ Noize trakterer elektronika, computer og grammofon mens både Anders og Benjamin Koppel akkompagnerer ikke bare nogle af tidens vigtigste rappere, blandt andre Per Vers, men også en række af den yngste generation fra familien Koppel, nemlig fire af Anders’ børnebørn, Olivia, Molly, Astrid og Viola Koppel.
Således giver aftenen ikke bare et historisk og unikt indblik i det musikalske univers for en af dansk musiklivs vigtigste aktører, men også en sjælden lejlighed til at opleve hele tre generationer af Danmarks måske væsentligste musikfamilie nogensinde, familien Koppel, på scenen sammen.

9 juli 19.30 - OLE KOCK HANSENs A VERY BIG BAND feat. MARIE CARMEN KOPPEL & BENJAMIN KOPPEL ”Celebrating Ella Fitzgerald and Dizzy Gillespie 100 Years Anniversary”

Billetter kan købes her

A Very Big Band / 16 m/k stort orkester under ledelse af Ole Kock Hansen
Marie Carmen Koppel, vokal
Benjamin Koppel, saxofon
Pianisten og dirigenten Ole Kock Hansen er en af dansk jazz største stjerner, jazzens grand old man. Nu mødes han igen på scenen – en efterhånden årelang tradition - med søskendeparret Marie Carmen Koppel og Benjamin Koppel til en veritabel jazzfest, der er kendt fra mange års festivalkoncerter som en sand publikumssucces. Med sig har Ole Kock Hansen sit 18 mand store A Very Big Band, som lægger horn og velswingende rytmegruppe til Oles altid fremragende og i øvrigt vidt berømmede arrangementer.
I mødet mellem A Very Big Band, Marie Carmen Koppels nakkehårsrejsende smukke vokal og Benjamin Koppels uforlignelige saxofonspil, kan publikum forvente en lunt swingende og musikalsk overlegen søndagskoncert, hvor repertoiret blandt andet tager udgangspunkt i fejringen af to 100-års fødselarer, den legendariske sangerinde Ella Fitzgerald og den lige så ikoniske trompetist og komponist Dizzy Gillespie.
Der er dømt Jazzparty så englene synger!

10+11 juli 19.30 - ERIK SATIE REVISITED feat. Cæcilie Norby, Marilyn Mazur & Tommy Kenter m.fl.

Billetter kan købes her

Cæcilie Norby, vokal

Marilyn Mazur, trommer og percussion

Lars Danielsson, kontrabas

Anders Koppel, hammond orgel og flygel

Benjamin Koppel, saxofon

Tine Rehling, harpe

Richard Krug, cello

Henning Jensen, skuespiller (Grundet sygdom kan Henning Jensen ikke deltage)

Når en række af dansk musiklivs allerstørste stjerner går sammen om at fejre den franske komponist Erik Satie er det ikke tilfældigt. For den excentriske Satie, der på konservatoriet i Paris blev vurderet til at være talentløs og doven, har skrevet sig ind i musikhistorien som en af de mest kompromisløse og mest opførte komponister. Bla. anses de velkendte pianokompositioner Gymnopédies i dag som banebrydende forløbere for moderne ambient musik og fungerer som soundtrack til hundredevis af film.

Musikerne, der mellem sig har spillet med alle fra Miles Davis over Savage Rose til OneTwo, John Scofield og Joe Lovano, vil ved denne fejring af Satie præsenterer jazzificerede udgaver af Satie’s fantastiske dadaistiske kompositioner, som både vil afspejle komponistens vittige tilgang til musikken og hans indflydelse på senere musik. Med legesyge nyfortolkninger af Saties værker inviterer dette sjældne all-star hold af danske topmusikere til en monumental fejring af den usædvanligt usædvanlige Satie i selskab med en af Danmarks fineste skuespillere, Henning Jensen, der vil fremføre originale tekster skrevet af Ulla Koppel om den kuriøse og grænsebrydende klassiske komponist og pianist, Erik Satie.

12 juli 19.30 - FATHERS & SONS - NORDSØ / DIALLO / AGAMI / KOPPEL

Billeter kan købes her 

Al Agami & Elias Agami, vokal

Mikkel Nordsø, guitar

Fridolin Nordsø, trommer

Moussa Diallo, bas

Marco Diallo, trommer

Anders Koppel, hammond orgel og flygel

Benjamin Koppel, saxofon

Ved Winter Jazz i februar 2017 så et nyt orkester dagens lys; på Danmarks musikalske krudtugle, Benjamin Koppels initiativ mødtes fire gange Far & Søn i et vidunderligt og festligt sammenspil, der fejrer den dybe og fortrolige relation mellem musikalske fædre og sønner. Bandet stiller skarpt på den helt særlige kreative musikalske proces og samarbejde, der findes mellem de to generationer. Og fordi aftenens line-up er et ultrastærkt mix af nogle af de væsentligste danske musikere, der mellem sig har spillet med alt fra Savage Rose over Sneakers, Anne Linnets Marquis de Sade, Djämes Braun, Moonjam, The William Blakes og i øvrigt nærmest alt, hvad der kan kravle og gå af store navne på den danske musikscene, ja så er der virkelig lagt i kakkelovnen til en sjælden og fantastisk musikoplevelse.

Der er rap fra flere årtier, jazzet saxofon og sjælfyldt hammondorgel, swingende bas og funky trommer, foruden elegant guitarspil på programmet, når Al og Elias Agami, Anders og Benjamin Koppel, Moussa og Marco Diallo samt Mikkel og Fridolin Nordsø på talrige opfordringer genopfører FAR & SØN fuld af musik og familiekærlighed!

 

 

PRØVEHALLEN, VALBY

7 juli kl 20.00 - FABIO GIACHINO TRIO - ITALIENSK TOPJAZZ

Billetter kan købes her 

FABIO GIACHINO TRIO

Fabio Giachino, klaver

Matthias Petri, kontrabas

Espen Laub von Lilienskjold, trommer

Den italienske pianist Fabio Giachino har trods sin unge alder for længst placeret sig som en af italiens vigtigste arvtagere til en stolt europæisk jazzklavertradition. Efter at have vundet en lang række priser og jazzkonkurrencer og i øvrigt vundet topplacering som en af italiens 10 vigtigste pianister fem år i træk i det  toneangivende jazzmedie JAZZIT, er Fabio Giachino nu albumaktuel med NORTH CLOUDS, en CD indspillet i København i efteråret 2016, hvor Fabio var udvalgt af det italienske kulturministerium til at være artist-in-residence i vores nordeuropæiske jazzhovedstad. Musikken er komponeret af Fabio, der på kort tid har opbygget et stort netværk af musikalske venner i Danmark, heriblandt to topmusikere fra den yngre generation, trommeslager Espen Laub von Lilienkjold og bassist Matthias Petri samt gæsteoptræden fra to rutinerede jazzsolister, Paolo Russo på bandoneon og saxofonist Benjamin Koppel.

Denne gang optræder Fabio i det måske væsentligste jazzkammermusikalske format, klavertrioen, og der er lagt op til en aften fuld af italiensk temperament, med tydelige inspirationer af nordisk klang og dansk humør. Og samtidig med en dyb forankring i en stilsikker og kreativ forståelse af jazzhistorien.

 

8 juli kl 19.30 - VERONICA MORTENSEN / MADS VINDING / CATHRINE LEGARDH / BRIAN KELLOCK

Billetter kan købes her 

VERONICA MORTENSEN / MADS VINDING DUO ”CELEBRATING ELLA”

Veronica Mortensen, vokal

Mads Vinding, kontrabas

Når den verdenskendte danske bassist Mads Vinding går på scenen så lytter man. En af dansk jazz’ mest ikoniske profiler har nemlig arbejdet sammen med snart sagt alle de, der måtte være værd at spille sammen med, fra Herbie Hancock over Kenny Drew til Tony Williams og Dexter Gordon. Og har igennem siden debuten i 1964 stået som et musikalsk fyrtårn, et pejlemærke for efterfølgende generationer. Når han så endnu en gang indgår i en ny, spændende duokonstellation med en af de mest charmerende og soulfulde sangerinder i dansk jazz, Veronica Mortensen, så er scenen sat til en koncert i verdensklasse.

Og når de så tilmed tager udgangspunkt i en af jazzhistoriens allerstørste sangerinders repertoire, Ella Fitzgerald, der i år ville være fyldt 100 år, ja så kan det kun blive en uforglemmelig og sitrende aften.

CATHRINE LEGARDH / BRIAN KELLOCK DUO ”LOST IN THE STARS”

Cathrine Legardh, vokal

Brian Kellock, klaver

Jazzsangerinden Cathrine Legardh og den skotske pianist Brian Kellock har igennem mere end ti år finpudset og tilslebet ikke bare et musikalsk venskab men også en fælles kærlighed for den gode melodi. På deres seneste CD ”Love still wears a smile” tager de favntag med en række vidunderlige sange, også nogle af mere ukendte jazzklassikere, og puster nyt liv i musik af blandt andre Henry Mancini, Charlie Haden og Kurt Weill.

Cathrine Legardh, der er en sangerinde med en fascinerende intensitet og en rørende autencitet i sin stemme, har udgivet fem CDer; Brian Kellock er en af UK’s mest profilerede pianister, der udover en række soloprojekter også har arbejdet sammen med navne som Herb Geller, Red Rodney, Stanley Turrentine og Scott Hamilton. Sammen fortaber de sig gladeligt og inderligt i stjernerne, og som publikum svæver man uværgerligt med.

 

9 juli kl 16.00 - MAMES BABEGENUSH - Klezmerfest med et twist

Billetter kan købes her 

MAMES BABEGENUSH

Emil Goldschmidt, klarinet

Bo Rande, flygelhorn

Lukas Rande, saxofon

Nicolai Kornerup, harmonica

Andreas Møllerhøj, bas

Christian Hørsted, trommer

Mames Babegenush har med musikalsk flair og flabethed brygget deres helt egen lyd med rødder dybt nede i klezmerens tonale muld. Gennem en flirten med beats fra en nyere verden, har de skabt et repertoire, som spænder over rene traditionelle klezmer-melodier tilsat rock og elektronisk musik, til særegne, men smukke bastarder. I bandets nu mere end ti-årige karriere, har de spillet op under et hav af bryllupsfester, betrådt de fleste danske spillesteder og en hel del udenlandske, heriblandt legendariske Carnegie Hall. Bandet har stået på scenen sammen med verdensstjerner som David Krakauer og Gogol Bordello, har turneret talrige gange i udlandet, og har blandt andet taget klezmerens oprindelsesland, USA, med storm. For publikum tager altid talstærkt og varmt imod de begavede og bevægende blandinger af klezmer-beats og electronica, som blandt andre er blevet til i samarbejde med topnavne som Trentemøller.

Mames Babegenush leverer også til denne koncert deres frontale klezmer angreb, som tvinger publikum op fra stolen, og som har indbragt dem priser som anerkendt internationalt live-navn.

 

11 juli kl 19.30 - MARIE CARMEN KOPPEL - Danmarks soul/gospel dronning med ny CD - SUPPORT: MARIE MØRCK BAND

Billetter kan købes her 

MARIE CARMEN KOPPEL BAND

Marie Carmen Koppel, vokal

Steen Rasmussen, keyboards

Dan Rasmussen, bas

Marco Diallo, trommer

Med sit helt nye album HONESTLY er Danmarks ukronede soul og gospeldronning Marie Carmen Koppel vendt tilbage til nogle af sine vigtigste musikalske rødder. I selskab med gamle musikalske venner giver hun sit helt personlige bud på nogle af de sange, der har betydet mest for hende.

Sangene, hvoraf nogle har fulgt hende igennem mere end 15 år, ligger perfekt for hendes store stemme, og indspilningen har været efterspurgt blandt hendes store fanskare i årevis.

Marie har ligeledes for første gang i sin imponerende karriere givet sig i kast med noget, hun tidligere troede nærmest umuligt - hun har indspillet en sang af sit største idol, Whitney Houston. Whitney Houston har altid været den musikalske ledestjerne for Marie og respekten for Whitney og hendes materiale har altid været så stor, at Marie, på trods af at hun altid har sunget hendes sange live, aldrig før har indspillet en af dem. Faktisk er Marie så stor fan af Whitney at hun har opkaldt sin lille hund - Whitney.

Indspilningen af "My love is your love" giver også Marie lejlighed til at præsentere sin store inspiration fra reggaemusikken, en musik Marie lærte at elske da hun i 1980 som otte-årig var til koncert med Bob Marley i Forum i København.

Og sørme om ikke Marie også har kastet sig ud i fortolkninger af sine to største gospel-inspirationer, den amerikanske korleder og komponist Kirk Franklins gospel-epos, "Hello Fear" og den amerikanske gospeldiva, CeCe Winans' "I Am".

Så når Marie Carmen Koppel går på scenen endnu i en gang på SummerJazz’s intimscene i Prøvehallen, præsenterer hun kort og godt en aften fuld af soul, reggae, gospel og R&B, et overflødighedshorn fuld af Maries vidunderlige stemme i det perfekte sangvalg, akkompagneret af hendes faste band igennem en årrække.

SUPPORT: MARIE MØRCK BAND

Marie Mørck, vokal

Vincent Audeusseau, klaver

Jon Henriksson, kontrabas

Malthe Arndal, trommer

Den unge sangerinde Marie Mørck har allerede markeret sig som et af den københavnske scenes helt store talenter. Med en stemme, der trækker på inspirationer fra både Norah Jones’s indsmigrende sødme og Joni Mitchells hudløse ærlighed er Marie Mørck en vordende stjernespire, der på trods af at hun for ikke så længe siden stadig var teenager har potentiale til at nå rigtig langt, med et stort kreativt drive og imponerende improvisatoriske evner. Vi er på Cowbells SummerJazz stolte af, at kunne præsentere Marie Mørck, som præsenterer ærlige tanker og rå melodier pakket ind i en varm, melankolsk atmosfære. Og ikke mindst akkompagneret af tre unge, stortalenter, der alle hver især har lagt kimen til bemærkelsesværdige jazzkarrierer.

 

14 og 15 juli kl 19.30 - PETER ERSKINE / KENNY WERNER / SCOTT COLLEY / BENJAMIN KOPPEL - the art of the quartet

Billetter kan købes her 

KENNY WERNER / BENJAMIN KOPPEL / SCOTT COLLEY / PETER ERSKINE

Kenny Werner, klaver

Benjamin Koppel, saxofon

Scott Colley, kontrabas

Peter Erskine, trommer

De to amerikanske stjernemusikere, pianist Kenny Werner og bassist Scott Colley, har været med hvert år siden SummerJazz første gang slog dørene op for en ny international jazzscene i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival i 2009. Werner, Colley og saxofonist Benjamin Koppel påbegyndte et tæt samarbejde, der bla. har resulteret i en lang række CD-udgivelser, og sammen har de hvert år på festivalen præsenteret nye konstellationer, nye musikalske temaer og nye topsolister i spændende koncertforløb til stor glæde for både koncertgængere og musikere. I 2016 inviterede de tre musikere en af jazzscenens allerstørste stjerner, saxofonisten Joe Lovano til Danmark og dette forrygende samarbejde blev dokumenteret på LP- og CD-udgivelsen ”The Mezzo Sax Encounter”.

Og også i år har de tre musikere rakt ud efter stjernerne – de har nemlig fået den levende legende, trommeslager Peter Erskine, til at slå vejen forbi Valby. Peter Erskine, der er en af sin generations mest berømmede musikere, har tidligere slået sine folder i tre af jazzhistoriens største orkestre, Weather Report (med Wayne Shorter og Joe Zawinul), Steps Ahead (med Michael Brecker og Mike Stern) og Bass Desires (med Marc Johnson, John Scofield og Bill Frisell). Og indspillede for et par år siden en CD sammen med Benjamin Koppel, hvor de musikere fandt fælles inspiration i at udforske det klassiske jazzkvartetformat med en række kompositioner, der med jazzen som klokkeklart omdrejningspunkt trækker på så forskellige kilder som de klassiske komponister Bela Bartok, Charles Ives og Herman D. Koppel, tilsat et skvæt tolvtonemusik og en god portion soul. Og nu altså præsenteret live med nogle af de mest virtuose og  velswingende solister på den internationale jazzscene i dag.

 

16 juli kl 15.00 - ANDERS KOPPEL / KENNY WERNER / BENJAMIN KOPPEL

Billetter kan købes her 

Anders Koppel, hammond orgel

Kenny Werner, klaver

Benjamin Koppel, saxofon

Da Benjamin Koppel og Kenny Werner indledte deres tætte og produktive samarbejde i 2008 blev det også begyndelse på endnu et venskab – nemlig mellem to musikere og komponister med umådelig gensidig respekt, Anders Koppel og Kenny Werner. Benjamin fik med vanlig snarrådighed sat en koncert op i et trioformat, der skulle vise sig at være mere betydende for dem alle, end de havde drømt om. Og pludselig blev venskabet til en særegen musikalsk oplevelse, der siden er blevet en tradition på Summer Jazz Festivalen. Koncerten denne dag, den 16. Juli – dagen før Anders’ 70 års fødselsdag, markerer ikke bare ti års venskab og musikalsk udveksling, men også den evigt søgende musikers uforfærdede og modige nysgerrighed, der bringer både musik og publikum på nye rejser, til nye destinationer.

Denne koncert markerer slutningen på årets festival, der netop har fejringen af Anders Koppels 70 års fødselsdag som gennemgående tema. En fejring, der hylder Anders Koppel’s store og for dansk musikliv så vigtige musikerskab igennem mere end 50 år.