Program Winter Jazz 2020

Program Winter Jazz 2020

Lørdag d. 1. feb. kl. 20.00. REMEMBERING MONICA ZETTERLUND (S/DK)

REMEMBERING MONICA ZETTERLUND

PRØVEHALLEN

Monica Zetterlund var en af sin tids allerstørste jazzstjerner, hvis sangskat er kendt og elsket gennem de sidste 50 år. Selvom den legendariske sangerinde indstillede karrieren i 1999, lever hendes stemme videre gennem talrige udgivelser, der til stadighed fascinerer og berører musikelskere verden over, bl.a hendes indspilning med den legendariske pianist Bill Evans står som en milepæl i jazz historien.

I efteråret 2018 satte Malmø Stadsteater jazzmusicalen Monicas Vals op – en forestilling der høstede fremragende anmeldelser og spillede for fulde huse, ikke mindst på grund af den svenske skuespiller Mari Götesdotter pragtpræstation i rollen som Monica.

De musikalske tråde blev samlet af forestillingens kapelmester Benjamin Koppel, der tog os på en tidsrejse tilbage til datidens jazzklubber. Publikum får muligheden for at opleve Monica Zetterlunds musikalske arv opført live af nogle af Skandinaviens førende jazzmusikere, der denne aften vækker Nordens største og mest særegne sangerinde til live. Ikke mindst trommeslageren Alex Riel, der selv i 1960erne spillede sammen med netop Bill Evans og Monica Zetterlund i hvad der skulle blive ikoniske filmoptagelser, de eneste i øvrigt med Bill Evans og Monica live sammen.

Alex og Monicas tætte venskab strakte sig over årtier både på og udenfor scenen og blandt andet boede Alex talrige gange hos Monica når han spillede koncerter i Stockholm.

Line up: Mari Götesdotter (vokal), Benjamin Koppel (saxofon), Søren Møller (klaver), Johnny Åman (FIN)(kontrabas), Peter Nilsson (SWE)(trommer)

Forsalg kr. 265,-

KØB BILLETTER HER

Søndag d. 2. feb. kl. 15.00 charlie parker 100 år

CHARLIE PARKER 100 ÅR

PRØVEHALLEN


Få musikere har som altsaxofonisten Charlie Parker sat sit præg på musikhistorien. Den banebrydende musiker, der ville være fyldt 100 år i 2020, blev stilskabende for efterfølgende generationer af musikere, der til stadighed kopierer og står på skuldrene af Parkers virtuositet og opfindsomhed. Og så blev han tilmed bare 35 år gammel.
Alex Riel og Benjamin Koppel har sammensat et hold af fantastiske musikere fra tre generationer, der sammen vil hylde Charlie Parkers musikalske arv og give deres bud på nogle af udødelige bebop-klassikere, som Parker bla. sammen med trompetistfænomenet Dizzy Gillespie berigede jazzhistorien med.

Benjamin Koppel – altsaxofon
Peter Marott – trompet
Søren Høst – tenorsaxofon
Niels Jørgen Steen – piano
Mathias Petri – kontrabas
Alex Riel – trommer

Forsalg kr. 195,-

KØB BILLETTER HER

Tirsdag d. 4. feb. kl. 20
Remembering Savage Rose – Kornucopia

Kornucopia

Prøvehallen

80 års-fødselaren Alex Riel har om nogen været vidt omkring i det musikalske landskab. Fra at være en af de mest centrale figurer i dansk jazz bevægede Alex sig også rundt på den internationale musikscene som rockstjerne i beatrock-orkestret Savage Rose. Sammen med Anders Koppel turnérede Alex vidt omkring i Europa og i USA og blev oplagte idoler for efterfølgende rock og popmusikere.
Denne aften vil Alex og Anders søge tilbage i det repertoire, som de sammen udviklede i bandet, denne gang med tre generationer af Anders’ musikalske familien Koppel plus kære gæster, der hører til blandt familiens mange musikalske legekammerater.

Med nyfortolkninger af numre fra Savage Rose-debut album ”In The Plain” over hits som ”What do you do now?”, som orkestret indspillede sammen med saxofonist Ben Webster, til den legendariske ”Dødens Triumf” til sat andre sange fra Koppel-familiens store sangkatalog er der lagt op til en sjælden og forrygende aften med lige dele fortid, nutid og fremtid.

Anders Koppel – hammondorgel
Alex Riel – trommer
David Kampmann – guitar
Mads Mathias – vokal
Marie Carmen Koppel – vokal
Ulla Koppel – vokal
Astrid Koppel – vokal
Viola Koppel – vokal
Benjamin Koppel – saxofon

Forsalg fra kr. 265,-

KØB BILLETTER HER

Onsdag d. 5. feb. kl. 20.00
Celebrating Peter Bastian

CELEBRATING PETER BASTIAN

PRØVEHALLEN

Da multiinstrumentalist og forfatter Peter Bastian gik bort i 2017 efterlod han en musikalsk arv, som kommer til at række langt ind i fremtiden. Hans næsten 40-årige virke i orkestret BAZAAR har været inspirationskilde for flere generationer af musikere, hans tanker om filosofi og musik i bøger som ”Ind i musikken” og ”Mesterlære” står som milepæle i moderne, dansk kulturhistorie.

Musikalsk var han altid nysgerrig og var altid en frontfigur når det handlede om at nedbryde grænserne mellem nordisk musik og balkanmusik, klassisk og rytmisk, dansk og arabisk folketone.

Som en af Peters allernærmeste samarbejdspartnere i BAZAAR har Anders og hans søn, Benjamin – tilsammen KOPPEL & SØN – sammensat et unikt program med en helt usædvanlig og fantastisk besætning med en række af landets bedste musikere, Peter’s nære musikalske venner og tilsammen vil hylde hans store musikalske univers, fra Peters egne kompositioner over BAZAAR-musik til musik fra Peters originale inspirationskilder.

Forsalg fra kr. 265,-

KØB BILLETTER HER

Torsdag d. 6. feb. kl. 20.00 SKO ON COLE

SKO ON COLE

PRØVEHALLEN

Når to af dansk musiklivs største profiler slår pjalterne sammen om deres fælles passion for jazzcrooner no #1 Nat King Coles musik, bliver der for alvor pustet nyt liv i de gamle klassikere.

Den danske sanger Søren Sko har, lige siden den efterhånden legendariske duo Sko & Torp debuterede i 1989, været en uundværlig bestanddel af den danske musikscene, centralt placeret som en af landets fineste sangere. Saxofonisten Benjamin Koppel udgav sin debutplade som bare 18-årig i 1993, har siden spillet med alle de største internationale jazzstjerner, udgivet knap 50 plader i eget navn og modtaget et hav af priser og hædersbevis.

Sammen giver de to – med hjælp fra tre af Nordens bedste jazzmusikere – deres helt eget hjertevarme, ærlige og medrivende bud på en stribe af de sange, som jazzhistoriens mest soulfulde crooner, Nat King Cole havde på sit repertoire.

Søren og Benjamin har nøje udvalgt klassikerne – og er også ganske bevidst gået uden om nogle de måske allermest oplagte, allermest fortærskede.

Resultatet er ganske enestående, med Sørens rå og upolerede rockstemme og Benjamins melodiske overskudssaxofon i centrum.

Der inviteres til en vidunderlig indbydende koncert, med ro på, et skævt smil og fuld af flirt. En koncert af format, der rammer lige så bredt og folkeligt, som den kan måle sig på den internationale jazzscene.

Lineup:
Søren Sko – vokal
Benjamin Koppel – saxofon
Jesper Bodilsen – bas
Alex Riel – trommer
Søren Bebe – piano

Forsalg kr. 265,-

KØB BILLETTER HER

Fredag d. 7. februar kl. 20.00.
Karlzon – Koppel – Andersen – Kleive/ Sonorous Scandinavia (NO/S/DK) 

KARLZON – KOPPEL – ANDERSEN – KLEIVE/ SONOROUS SCANDINAVIA (NO/S/DK)

PRØVEHALLEN

Det danske saxofonfænomen Benjamin Koppel inviterer med Sonorous Scandinavia tre af Nordens mest ekvilibristiske og kreative jazzmusikere til et musikalsk sammenskudsgilde hvor klangfuldhed og dialog er i fokus.

Nordmanden Audun Kleive sidder erfarent bag trommerne og har blandt andre spillet med Charles Lloyd og Marilyn Mazur foruden hans gode samarbejde med Benjamin Koppel.

Den legendariske norske bassist Arild Andersen, der startede sin karriere i Jan Garbareks kvartet og i dag har 22 indspilninger fra pladeselskabet ECM i sit eget navn bag sig, er for norsk jazz, hvad Niels Henning Ørsted Pedersen er for dansk musikliv.

Og den mesterlige pianist Jacob Karlzon fra Sverige fuldender kvartetten med sit virtuose og banebrydende klaverspil, der i dette helt nye kvartetformat vil vise hvor originalt og væsentligt det nordiske tonesprog og den skandinaviske jazz kan være.

Sonorous betyder klangfuld og det er netop hvad koncerten med denne skandinaviske superkvartet vil være – klangfuld, historiefortællende og vedkommende.

Benjamin Koppel (DK) – saxofon
Jacob Karlzon (S) – piano
Arild Andersen (NO) – kontrabas
Audun Kleive (NO) – trommer

Forsalg kr. 265,-

KØB BILLETTER HER

Lørdag d. 8. feb. kl. 14.00. GISLINGE – KOPPEL – DJ NOIZE

GISLINGE – KOPPEL – DJ NOIZE

PRØVEHALLEN

Klassisk musik møder jazz møder scratch. Det er lagt i kakkelovnen til et topmøde mellem kunsterne fra hver deres gren af det musikalske spektrum, når den internationale anerkendte klassiske koncertpianist Katrine Gislinge, krydser toner med Benjamin Koppels jazzsaxofon og den dobbelte verdensmester i scratch, Dj Noize.

Sammen skaber de et nyt musikalsk univers, hvor de med hver deres virtuose musikalitet som holdepunkt bevæger sig ud på dybt vand og udfordrer musikken og hinanden.

Publikum vil kunne genkende klassiske kompositioner af Grieg, Satie, Chopin og Carl Nielsen, når Katrine Gislinge skal bevæge sig ud i improvisationens vanskelige kunst, mens DJ Noize skal forholde sig til at være låst i den klassiske musiks faste rammer. I midten står jazzmand, Benjamin Koppel, som brobygger mellem musikalske yderpunkter.

Katrine Gislinge (klaver)
Benjamin Koppel (saxofon)
DJ Noize (grammofon, laptop og storskærm)

Forsalg kr. 195,-

KØB BILLETTER HER

Lørdag d. 8. feb. kl. 20.00. Remembering Dexter Gordon

REMEMBERING DEXTER GORDON

PRØVEHALLEN

Den amerikanske saxofonist Dexter Gordon er et af jazzhistoriens helt store navne – en stilskaber, der mestrede beboppens høje tempo og melodiske frasering på linje med Charlie Parker, Dizzy Gillespie og Bud Powell. Han var i 1960’erne og 70’erne en del af det københavnske jazzliv, spillede ofte i Montmartre og cyklede rundt i Valby, hvor han boede gennem 14 år.

Det bliver en aften i Dexters ånd; festligt, swingende, virtuost og med et smil på læben, med musikere, der kender Dexter og hans musik rigtig godt.

De tre legendariske danske jazzmusikere Alex Riel (trommer), Bo Stief (kontrabas) og Ole Kock Hansen (klaver) der sin tid spillede sammen med Dexter og tilmed talte ham blandt deres nærmeste venner, får selskab af en anden Valby-saxofonist, Benjamin Koppel på scenen i Prøvehallen.

Der er dømt ægte jazzfest når fire danske cool cats hylder Dexter, som så afgjort selv var en af jazzens allerstørste af slagsen.

Koncerten er en del af Cowbell Music´ fejring af trommelegenden Alex Riels 80 års fødselsdag, hvor Alex Riel over en række aftener præsenteres i en bred vifte af musikalske relationer, der tilsammen udgør et portræt af den levende legende, som Danmarks i dag vel nok vigtigste jazzikon for længst er blevet.

Lineup: Benjamin Koppel (saxofon), Alex Riel (trommer), Bo Stief (kontrabas), Ole Kock Hansen (piano)

Forsalg kr. 265,-

KØB BILLETTER HER

d. 18. og 19. feb. kl. 17.30 & 20.00 Benjamin Koppel Jazz Galla – Celebrating Stevie Wonder

BENJAMIN KOPPEL JAZZ GALLA – CELEBRATING STEVIE WONDER

BREMEN TEATER

Benjamin Koppel Jazz Galla gør det igen!
 Succesen fortsætter og denne gang fejrer Koppel & ko. den måske mest ikoniske soulsanger og komponist, Stevie Wonder, der i 2020 fylder 70 år.

Med udødelige klassikere som Superstition, Isn’t she lovely og I Wish, har Stevie Wonder, der har solgt mere end 100 millioner plader, givet os en sangskat, der er blandt de mest spillede og elskede.

Og nu har Benjamin Koppel så inviteret fire gode venner, nogle af landets største stemmer og mest elskede sangere; Erann DD, Kaya Brüel, Marie Carmen Koppel og Patrick Dorgan til at fortolke alle de store ballader og power soulhits i nye jazzede arrangementer.

Siden Jazz Gallas første koncert under Summer Jazz 2013, har ensemblet turneret Danmark for fulde og begejstrede huse. På scenen får solisterne musikalsk opbakning af saxofonist og kapelmester Benjamin Koppel, der står i spidsen af et hold af fremragende og anerkendte danske jazzmusikere. Gang på gang har Jazz Galla formået at om-arrangere, fortolke og forny populære klassikere med et jazzet twist – og denne gang bliver ingen undtagelse.

Forsalg kr. 285-345,-

KØB BILLETTER HER

Prøvehallen
Porcelænstorvet 4
2500 ValbyPrøvehal WJ
Winter Jazz’ scene med intim og eksklusiv jazzklubstemning. Her kan man opleve store internationale jazzstjerner og -ensembler i unikke konstellationer helt tæt på scenekanten. På Prøvehallens scene har spillet en række af jazzens store stjerner, bl.a. Scott Colley (US), Kenny Werner (US), Miroslav Vitous (CZ), David Sanches (US), Chris Potter (US), The Coockers (US) m.fl., og den nu afdøde legendariske amerikanske guitarist Jim Hall.På scenen har også stået store danske navne som Alex Riel, Ole Kock Hansen, Bazaar, Marie Carmen Koppel, kongelig operasangerinde Gitta-Maria Sjöberg m.fl., ligesom Prøvehallen danner rammen om Winter Jazz’ store festlige koncerter.
Bremen Teater
Nyropsgade 39-41
1602 København
Oprindeligt hed teatret Merkur Teatret ogfungerede som sengekantsbiograf for det pænere københavnske borgerskab. Teatret var, ligesom resten af bygningen i Nyropsgade i hjertet af København, ejet af Simon Spies. Teatret er bibeholdt som da Spies ejede det, kun foyeren er nyrenoveret. Det betyder, at Spies’ berygtede elevator, der fører fra backstage direkte op i Spies’ tidligere privatlejlighed på toppen af bygningen, stadig eksisterer. Bremen Teater er en stærk kulturel impuls i København, med et stærkt og bredt repertoire: der afholdes koncerter med upcoming bands og store, etablerede navne. Særligt har Bremen Teater fokus på at give upcoming artister en mulighed for at stå på en scene og spille for et større publikum, blandt andet i form af Nye Toner. Herudover er det en scene, der favner bredt, og benyttes til stort set alle arrangementer. Med andre ord er Bremen Teater et fleksibelt kulturel smeltedigel, hvor alt er, eller skal være, muligt.