Program Winter Jazz 2018

Program for Winter Jazz 2018

Fredag d. 2. feb. kl. 19.00. Sasha Masakowski & Jacob Artved (US/DK)

SASHA MASAKOWSKI & JACOB ARTVED DUO (US/DK)

Sasha Masakowski (vokal), jacob Artved (guitar)

En af New Orleans bedste sangerinder Sasha Masakowski kan nu opleves i Valby sammen med Danmarks førende unge jazzguitarist Jacob Artved.

Sasha Masakowski blev født ind i en familie af musikere i New Orleans, Louisiana og har været en førende stemme på New Orleans musikscene siden 2009, hvor hun blev tildelt “Best Emerging Artist” af Big Easy Association.
Hun har spillet på kendte klubber og festivaler i USA (bl.a. Blue Note og Jazz Standard i New York) og er kendt som en frygtløs improvisator og charmerende fortolker. Hun er leder af tre bands, der spænder fra traditionel New Orleans jazz (Sidewalk Strutters) til moderne jazz og verdensmusik (Musical Playground) til eksperimenterende elektronisk kunst-rock (Hildegard, Tra$h Magnolia). Jacob Artved er et af Danmarks unge talenter på blot 18 år. Han er ikke bange for at kaste sig ud i både bebop og swing og har i 2017 udgivet sin første plade med blandt andet Søren Høst og Frands Rifbjerg.

Den unikke duokoncert er blevet til i samarbejde med JBL Music.

Forsalg kr. 170,-

KØB BILLETTER HER

Fredag d. 2. feb. kl. 21.00 Benjamin Koppel & Scott Colley Duo (US/DK)

COLLEY KOPPEL COLLOQUIUM (US/DK)

Benjamin Koppel (saxofon), Scott Colley (bas)

Den amerikanske topbassist Scott Colley, der tidligere har været fast ankermand med bla. Herbie Hancock og Jim Hall, og den danske topsaxofonist Benjamin Koppel, der bla. har indspillet med Joe Lovano og Paul Bley, har arbejdet sammen i snart ti år om en række forskellige projekter. Blandt andet har de to musikere siden 2012 haft en fast trio sammen med trommeslager Brian Blade, med hvem de har indspillet tre CDer.

I 2018 udgiver de så deres første fælles duoprojekt, som de begge har komponeret til og indspillet sammen med bla. bassist John Patitucci, trompetist Ralph Alessi og perkussionist Satoshi Takeishi. Det er i øvrigt første gang at de to stjernebassister spiller sammen.

Musikken er et koncentrat af alle de inspirationer, som de to musikere har samlet sammen igennem to snart lange liv med musik på højeste niveau. Og bliver forløst med største virtuositet, stor lydhørhed og dyb fælles musikalsk forståelse.

Pladen bliver præsenteret ved en større europæisk turné i januar og februar 2018, med en række koncerter på førende jazzklubber i både Wien, Berlin, Milano, London, Paris (og mange flere), hvor de to musikere skal optræde både som duo men også i selskab med prominente gæstemusikere, bla. den ikoniske italienske pianist, Enrico Pieranunzi.

Forsalg kr. 170,-

KØB BILLETTER HER

Lørdag d. 3. feb. kl 20.00. Søren Møller / Benjamin Koppel / Henry Cole – Plugged (US/DK)

PLUGGED

 Søren Møller (keyboards/synths), Benjamin Koppel (saxofon), Henry Cole (trommer)

Medeski, Martin & Wood, Weather Report, Joshua Redman Momentum m.fl. Inspirationerne er mange, når saxofonisten Benjamin Koppel og pianisten Søren Møller går på scenen i deres nye trio – PLUGGED.
Med sig har de det puertoricanske trommefænomen Henry Cole, der som medlem af bl.a. Miguel Zenon og Gary Burton’s bands længe vist, at han tilhører New Yorks nye generation af top-trommeslagere.
Både Møller og Koppel har igennem en årrække huseret på New Yorks jazzscene og samarbejdet med utallige af de største internationale jazzstjerner, fra Joe Lovano og Brian Blade over Jack deJohnette til Antonio Sanchez, Mark Turner og Dick Oatts. Men de to danske topmusikere har aldrig arbejdet sammen – før nu.
PLUGGED – bliver den elektroniske jazzlegeplads, hvor Koppel, Møller & Cole bevæger sig frit indenfor et univers af distorted fender rhodes, moog grooves og sejt klingende 70’er syre blandet med nutidens sublime musikerskab og facilitet. Hvor den akustiske vellyd overraskes af den elektriske udfordring.
Det er kreativt og legende, smukt og bevægende, når to af Danmarks mest entreprenante og iderige musikere inviterer op til dans med en af deres generations førende trommeslagere.

Forsalg kr. 195,-

KØB BILLETTER HER

Onsdag d. 7. kl 20.00. FATHERS AND SONS 

FATHERS AND SONS – DIALLO/AGAMI/NORDSØ/KOPPEL

Al Agami (rap), Elias ”Yo Means No” Agami (rap), Anders Koppel (hammondorgel), Benjamin Koppel (saxofon), Moussa Diallo (bas), Marco Diallo (trommer), Mikkel Nordsø (guitar), Fridolin Nordsø (trommer)

 

Til Winter Jazz sidste år så et helt nyt orkester dagens lys ved to koncerter i Prøvehallen. Ensemblet viste sig med det samme så livsdueligt, frisk og forrygende at en række koncerter i løbet af året kom til. Og nu mødes de fire fædre med fire sønner så igen i Valby for atter at fejre den dybe og fortrolige relation mellem musikalske fædre og sønner. De otte topmusikere stiller skarpt på den helt særlige kreative musikalske proces og samarbejde, der findes mellem de to generationer.
Aftenens line-up er et stærkt mix af nogle af de største danske musikernavne, der mellem sig har spillet med alt fra Savage Rose over Sneakers, Anne Linnets Marquis de Sade, Djämes Braun, Moonjam, The William Blakes og i øvrigt nærmest alt, hvad der kan kravle og gå af store navne på den danske musikscene.
Der er jazzet saxofon og sjælfyldt hammondorgel, swingende bas og funky trommer, foruden elegant guitarspil på programmet og intelligent rap, når Anders og Benjamin Koppel, Moussa og Marco Diallo, Mikkel og Fridolin Nordsø samt Al og Elias Agami igen fylder Valby med musik og familiekærlighed!

Forsalg kr. 195,-

KØB BILLETTER HER

Torsdag d. 8. feb. kl 20.00. Ole Kock Hansen A Very Big Band feat. Marie Carmen Koppel & Benjamin Koppel

OLE KOCK HANSEN A VERY BIG BAND feat. MARIE CARMEN KOPPEL & BENJAMIN KOPPEL

Pianisten og dirigenten Ole Kock Hansen er en af dansk jazz største stjerner, jazzens grand old man. Nu mødes han igen på scenen – en efterhånden årelang tradition –  med søskendeparret Marie Carmen Koppel og Benjamin Koppel til en veritabel jazzfest, der er kendt fra mange års festivalkoncerter som en sand publikumssucces. Med sig har Ole Kock Hansen sit 16 mand store A Very Big Band, som lægger horn og velswingende rytmegruppe til Oles altid fremragende og i øvrigt vidt berømmede arrangementer.
I mødet mellem A Very Big Band, Marie Carmen Koppels nakkehårsrejsende smukke vokal og Benjamin Koppels uforlignelige saxofonspil, kan publikum forvente en lunt swingende og musikalsk overlegen søndagskoncert, hvor repertoiret blandt andet tager udgangspunkt i fejringen af den legendariske altsaxofonist Cannonball Adderley.

Cannonball Adderley (1928-1975), der i 2018 ville være fyldt 90 år, er uomtvisteligt en af jazzhistoriens allerstørste skikkelser og har sammen med tenorsaxofonisten John Coltrane været den væsentligste arvtager fra legenden Charlie Parker, og samtidig den væsentligste innovator i forhold til fremtidige generationer af saxofonister. Hans betydning for eftertiden kan simpelthen ikke overvurderes. Sammen med Coltrane var Cannonball Adderley medlem af Miles Davis’ måske mest banebrydende gruppe nogensinde, nemlig den sekstet der indspillede jazzhistoriens væsentligste og i øvrigt bedst sælgende album overhovedet, ”Kind of Blue”.

Sammen giver Ole Kock Hansens A Very Big Band og vores egen saxofoniststjerne Benjamin Koppel deres bud på, hvorfor Cannonball Adderley er så vigtig en figur i jazzens historie både som musikalsk fornyer og som saxofonfaglig gigant.

Udover Cannonball-repertoiret lægger Marie Carmen Koppel røst til en række af jazzhistoriens største evergreens, så der er simpelthen dømt Jazzparty så englene synger!

Forsalg kr. 195,-

KØB BILLETTER HER

Fredag d. 9. feb. kl. 19.00. Christina von Bülow & Pelle von Bülow Duo

CHRISTINA VON BULOW & PELLE VON BULOW

Christina von Bülow (saxofon), Pelle von Bülow (guitar)

Christina von Bülow har igennem snart 30 års karriere været skattet af jazzlyttere ikke mindst for sit lyriske spil, sin sans for detaljen og store kærlighed til musikken. Den samme begejstring for musikken har Pelle taget til sig, og han har i de seneste år, sat sit præg på den danske jazzscene som en både fremragende solist og stærk akkompagnatør. Der er et naturligt og helt særligt musikalsk bånd mellem mor og søn, som giver en exceptionel indforståethed og intimitet til musikken.

Forsalg kr. 170,-

KØB BILLETTER HER

Fredag d. 9. feb. kl. 21 Nikolaj Bentzon & Signe Juhl Duo

NIKOLAJ BENTZON & SIGNE JUHL

Signe Juhl (vokal), Nikolaj Bentzon (klaver)

Nikolaj Bentzon og Signe Juhl er en duo, som sikrer den gode stemning. Bentzon er blandt andet kendt fra sit lange engagement med DR Big Band og er blevet kaldt jazzens danske jetfly. Signe Juhl leverer en en sikker og sødmefuld vokal. Hun behersker virkelig sin vokal og i en duo med klaver får hun virkelig lov til at folde sig ud. Cowbell er stolte af at præsentere to danske jazzstjerner og levere en aften med ren wellness.

Forsalg kr. 170,-

KØB BILLETTER HER

Fredag d. 9. feb. kl 18 & 21, Bremen Teater: Ander Koppel Kornucopia

ANDERS KOPPEL KORNUCOPIA

På utallige opfordringer gentager vi succesen og gen-opfører denne aften Anders’ 70 års fødselsdagkoncert fra 2017 med en fantastisk musikalsk rejse gennem 5 årtier, der bl.a. tager et nostalgisk men også nyfortolkende blik på det band, der startede det hele for 50 år siden – Savage Rose.
Han bliver flankeret af de 2 originalmedlemmer fra Savage Rose: Nils Tuxen og Alex Riel og for en sjælden gangs skyld også det meste af hele sin store musikalske familie – Marie Carmen Koppel, Billie Koppel, Benjamin Koppel, Ulla Koppel, Mads Mathias m.fl.

Forsalg kr. 315-375,-

KØB BILLETTER HER TIL KL. 18

KØB BILLETTER HER TIL KL. 21

 

Lørdag d. 10. feb. kl. 16 & 20 In Spirit of Dexter Gordon

IN THE SPIRIT OF DEXTER GORDON

Benjamin Koppel (saxofon), Ole Kock Hansen (klaver), Bo Stief  (kontrabas), Alex Riel (trommer)

Den amerikanske saxofonist Dexter Gordon er et af jazzhistoriens helt store navne. Han var blandt de første tenorsaxofonister, der til fulde mestrede beboppens høje tempo og asymmetriske frasering på linje med Charlie Parker, Dizzy Gillespie og Bud Powell. Han kunne især i 1960’erne og 70’erne opleves i København og ikke mindst ses cyklende i Valby, hvor han boede gennem 14 år. I 2018 ville Dexter Gordon være blevet 95 år. Det fejrer Winter Jazz 2018 med en dag i Dexters ånd; festligt, swingende, virtuost og med et smil på læben, to koncerter med hvert sit tema og to Concert Pre-Talks med to musikere, der kendte Dexter rigtig godt.
Tre musikere der ofte spillede sammen med Dexter og tilmed talte ham blandt deres nærmeste venner er på scenen i Prøvehallen denne aften:
Alex Riel (trommer), Bo Stief (kontrabas) og Ole Kock Hansen (klaver). De tre efterhånden legendariske danske jazzmusikere får selskab af en anden Valby-saxofonist, Benjamin Koppel, der i øvrigt selv er opkaldt efter endnu en amerikansk topsaxofonist der boede i København i mange år, Ben(jamin Francis) Webster. Benjamin hyldede som bare 16-årig netop Dexter ved en memorial koncert på Montmartre i København efter Dexters død i 1990. Ved den lejlighed spillede Benjamin i øvrigt for første gang sammen med Bo Stief.
De to koncerter i Prøvehallen har hver sin titel, og hvert sit tema.

”A Swingin’ Affair”
Kl 16 kaster kvartetten sig over Dexters ikoniske 1960er-Blue Note albums, der alle står som milepæle i jazzhistorien – repertoiret og stemningen fra ”Dexter Calling”, ”Go!”, ”A Swingin’ Affair”, ”Our man in Paris”, m.fl. danner udgangspunkt for de fire musikeres musikalske hyldest til den gamle mester.

”Round Midnight”
Kl 20 er temaet den ældre Dexter Gordons musik og fremfor alt han medvirken i den nu så klassiske Bertrand Tavernier-film ”Round Midnight”, hvor Dexter blev Oscar-nomineret for sit skuespil! Musikken til filmen blev produceret af Herbie Hancock og inkluderede en lang række af jazzhistoriens helt store hits, som nu fortolkes af de fire danske musikere.

Kl. 16: Musiker, skuespiller og journalist Sara Indrio møder Alex Riel til en snak om den legendariske tid
Kl. 20: Musiker, skuespiller og journalist Sara Indrio møder Bo Stief til en snak om den legendariske tid

Forsalg kr. 195,-

KØB BILLETTER HER

Søndag d. 11. feb. kl 12 Silja Okking Fastelavnskoncert

SILJA OKKING FASTELAVNSKONCERT

Silja Okking (vokal), Benjamin Koppel (saxofon), Kasper Jolin (guitar)

Intimkoncert med Silja fra Ramasjang byder på de bedste børnesange, tilsat jazz, hygge og god stemning!

Søde og sjove Silja synger for poderne – men forældre og bedsteforældre er også mere end velkomne til at lytte med! Silja Okking er især kendt som vært på en række programmer på DR’s børnekanal Ramasjang, hvor hun står bag finurlige og ørehængende sange om alt fra kæledyr til popstjerner lavet at toiletruller! Det bliver garanteret både sjovt og festligt, når Cowbell inviterer til fantastisk fastelavnskoncert for børn i alle aldre. Umiddelbart efter koncerten holder vi tøndeslagning og kårer kattedronning og kattekonge.

Forsalg kr. 95,-

KØB BILLETTER HER

Prøvehallen
Porcelænstorvet 4
2500 Valby
Winter Jazz’ scene med intim og eksklusiv jazzklubstemning. Her kan man opleve store internationale jazzstjerner og -ensembler i unikke konstellationer helt tæt på scenekanten. På Prøvehallens scene har spillet en række af jazzens store stjerner, bl.a. Scott Colley (US), Kenny Werner (US), Miroslav Vitous (CZ), David Sanches (US), Chris Potter (US), The Coockers (US) m.fl., og den nu afdøde legendariske amerikanske guitarist Jim Hall.På scenen har også stået store danske navne som Alex Riel, Ole Kock Hansen, Bazaar, Marie Carmen Koppel, kongelig operasangerinde Gitta-Maria Sjöberg m.fl., ligesom Prøvehallen danner rammen om Winter Jazz’ store festlige koncerter.
Prøvehal WJ
Bremen Teater
Nyropsgade 39-41
1602 København
Oprindeligt hed teatret Merkur Teatret og fungerede som sengekantsbiograf for det pænere københavnske borgerskab. Teatret var, ligesom resten af bygningen i Nyropsgade i hjertet af København, ejet af Simon Spies. Teatret er bibeholdt som da Spies ejede det, kun foyeren er nyrenoveret. Det betyder, at Spies’ berygtede elevator, der fører fra backstage direkte op i Spies’ tidligere privatlejlighed på toppen af bygningen, stadig eksisterer. Bremen Teater er en stærk kulturel impuls i København, med et stærkt og bredt repertoire: der afholdes koncerter med upcoming bands og store, etablerede navne. Særligt har Bremen Teater fokus på at give upcoming artister en mulighed for at stå på en scene og spille for et større publikum, blandt andet i form af Nye Toner. Herudover er det en scene, der favner bredt, og benyttes til stort set alle arrangementer. Med andre ord er Bremen Teater et fleksibelt kulturel smeltedigel, hvor alt er, eller skal være, muligt.