Benjamin Koppel “Living Room Recordings” via Tiger Music

December 2013/januar 2014 udkommer de første to cd’er i serien “Benjamin Koppel Living Room Recordings” på det danske pladeselskab Tiger Music. Serien følger op på succesen med “The Benjamin Koppel Jazz Series” på 10 cd’er fra 2011-12, som solgte i alt knap 60.000 eksemplarer i hele verden. Tiger Music udgiver nu igen fysiske cd’er og desuden musik til download på www.tiger-music.com – og ved at udgive på Tiger Music ser Benjamin Koppel en mulighed for at udbrede sin musik til et langt større publikum og samtidig tilbyde alle muligheden for at købe god musik til 30 kr. for en cd.

Benjamin Koppel & Jean-Michel Pilc: Illuminations – Living Room Recordings #1
På denne første udgivelse hylder Benjamin Koppel  Frankrig i selskab med den anerkendte franske pianist Jean-Michel Pilc.Til cd’en har Koppel komponeret 13 af de 15 sange, inspireret af den franske digter Arthur Rimbauds impressionistiske digtsamling Les Illuminations fra 1874. Nummeret ”La Nuit d’Or” er komponeret af Benjamin Koppels 10-årige datter Astrid, som dermed debuterer som komponist. Lyt til Illuminations på Tiger Musics hjemmeside.

Benjamin Koppel New Nordic Quartet: The Lost Musicians – Living Room Recordings #2
På den anden udgivelse i serien har Koppel inviteret en række af Nordens største jazzmusikere på besøg i villaen i Valby for at indspille cd’en The Lost Musicians. Det er ikke hvem som helst, der har indfundet sig i Koppels dagligstue ved Steinway-flyglet: Den islandske pianist Eyþór Gunnarsson, stifter af jazz-funk bandet Mezzoforte, den norske trommeslager Audun Kleive og den svenske bassist Thommy Andersson, som har turneret med Koppel i hele verden fra Færøerne til Kina. Titlen The Lost Musicians er både navnet på cd’en og dens åbningsnummer. Lyt til The Lost Musicians

Serien “Living Room Recordings” er optaget i Benjamin Koppels dagligstue i Valby, hvor en række af verdens største og mest anerkendte jazzmusikere har lagt vejen forbi for at indspille i en afslappet atmosfære ved Koppels sorte Steinway-flygel med udsigt til haven. Cd-indspilningerne rummer derfor dagligdags lyde; kaffemaskinens hvæsen og en telefon, der ringer. Se Benjamin Koppel fortælle om det spændende projekt i videoen her

“Benjamin Koppel: Living Room Recordings” vil kunne fås i 260 Tiger-butikker i 19 europæiske lande og Japan samt købes som download på www.tiger-music.com fra december 2013. Fra begyndelsen af 2014 vil man i alle Tiger-butikker i hele verden også kunne lytte til cd’erne fra lytteposter, og i løbet af få år vil musikken kunne fås i 700 Tiger-butikker verden over.

Benajmin Koppel "Living Room Recordings" via Tiger Music

Benajmin Koppel “Living Room Recordings” via Tiger Music