Benjamin Koppel på Blue Note i New York

Den legendariske jazzklub Blue Note i New York fik besøg af den danske saxofonist Benjamin Koppel. Hver aften den 28. august – 2. september var han på scenen med Kenny Werner, Lionel Loueke, Miguel Zenón og Ferenc Nemeth.

Blue Note er en af de hippeste jazzklubber i verden. Mange af de største stjerner på den internationale jazzhimmel har givet koncert i den stemningsfulde klub midt i Greenwich Village. Den fremtrædende danske saxofonist Benjamin Koppel gæstede for anden gang denne amerikanske jazzjuvel tirsdag den 28. august til søndag den 2. september, hvor han sammen med et hold af verdensklassemusikere gav to koncerter hver aften.

Med på scenen var den virtuose guitarist Lionel Loueke, trommeslageren Ferenc Nemeth og to grammy-nominerede musikere: pianisten Kenny Werner og saxofonisten Miguel Zenón.

Kenny Werner og Benjamin Koppel har efterhånden et mangeårigt samarbejde bag sig, der har affødt flere musikudgivelser og koncerter, bl.a. under den internationale festival Valby Summer Jazz, hvor de år efter år har inviteret nogle af de største nulevende jazznavne med på scenen. Heriblandt Jim Hall, Lee Konitz, Randy Brecker, Avishai Cohen og Miroslav Vitous under festivalen i juli 2012.