Marie Carmen Koppel - julekoncert

Marie Carmen Koppels traditionsrige julekoncert den 18. december 2014

Oplev Danmarks gospel- og souldiva Marie Carmen Koppel give et ekstra skud julestemning den 18. december i Christianskirken, København. Der er to koncerter at vælge imellem, kl. 17 og kl. 20.

Da Marie Carmen Koppel var en lille pige, hørte hun den afroamerikanske gospelsangerinde Mahalia Jackson synge julesangen Silent Night på LP-plade. Dér besluttede lille Marie sig for, at hun også ville være en stor sangerinde. At hun er blevet en af Danmarks største stemmer er ingen efterhånden i tvivl om, ligesom det er blevet mange danskeres faste juletradition at gå til hendes årlige julekirkekoncert i det julepyntede Christianskirke, hvor hun har sunget julen ind de sidste mange år.

Jule-cd med amerikanske klassikere
Marie Carmen Koppels jule-Cd A MERRY LITLLE CHRISTMAS sætter julestemningen igang med fortolkninger af de gamle amerikanske carolls, juleklassikere og evergreens. Sangene er både andægtige og følelsesfulde, og swinger samtid med gospel, jazz, r’n’b og pop, som vi også kender det fra Frank Sinatra, Nat King Cole og Donny Hathaway’s julehits. Udgivelsen er dog ikke mere amerikansk, end at det er Danmarks Radios pigekor, der synger som små engle på Oh come all ye faithful, mens Daniel Sitrit fra Vild med Dans/TV2 synger duet med hende på den funky This Christmas. Af øvrige sange kan fremhæves White Christmas fra 1940, den ophøjede Silent Night, juleklassikeren Oh holy Night, den bittersøde Have Yourself a merry little Christmas, som albummets titel er inspireret af, og mange flere.

Kig med bag indspilningen af A MERRY LITLLE CHRISTMAS: