Markus Stockhausen / Kenny Werner / Audun Kleive / Benjamin Koppel Copenhagen Jazzfestival, Betty Nansen Teatret, mandag d. 8. juli 2013

Gaffa
Anmeldt af Ivan Rod
*****
Stockhausens visioner og kompositioner voksede og blev en eminent drøm

“Klangen og harmonien har højeste prioritet i hans musik. Det kunne denne signatur konstatere under koncerten i Betty Nansen Teatret.

Markus Stockhausens musik, som blev fremelsket i et miks med stykker af Benjamin Koppel, var melodisk, meditativ og melankolsk. Denne anmelder fandt den til og med dragende, drømmende og dyb.

Og – vanvittig flot forløst af komponisten selv og en uhyre velfungerende ny konstellation, som kun havde eksisteret i få timer og kun havde haft adgang til grundmaterialet i tilsvarende få timer forud for koncerten.

Stockhausen eget spil på flygelhornet var eminent. Klangfuld. Og fint afstemt Koppels spil på saxofonen. Kleives trommespil var fint tilbageholdt. Og Werners klaverspil… det var simpelthen en drøm! Fordi han på så eventyrlig vis forstod Stockhausens vision og formåede at forstørre den.

Stockhausens komposition, Mond Traum, voksede til en drøm, der var så eminent tænkt og fortalt, at man kun få gange i sit liv vil få adgang til skønhed af samme karakter.

At rejse sig i utide, fordi en anden koncert, et andet sted i byen kaldte, forekom både vanskeligt og naturstridigt. Denne anmelder kunne kun krydse fingre for, at strategisk tænkende Benjamin Koppel på forhånd havde sikret, at koncerten ville blive optaget med henblik på en senere udgivelse. For momentet – de 12 minutter og 45 sekunder – bare dét nummer strakte sig over, var af en karakter, som man ville ønske, man kunne genopleve.”

Læs hele artiklen på http://gaffa.dk/anmeldelse/74200

Foto: Jannick Knudsen