Bazaar for sidste gang på Valby Summer Jazz

All good things must come to an end. Det gælder også gruppen Bazaar med Anders Koppel, Peter Bastian og Flemming Quist Møller, der meddeler, at de stopper samarbejdet ved årsskiftet efter 36 års intenst samspil. Oplev dem på Valby Summer Jazz, som de deltager i for sidste gang i år.

Anders Koppel, Peter Bastian, Flemming Quist Møller
Fotograf: Suste Bonnén

En dansk kulturinstitution med et stort og trofast publikum. Stiftet i 1976 af de tre musikere: komponist Anders Koppel, tegnefilmsinstruktør og børnebogsforfatter Flemming Quist Møller og foredragsholder og forfatter Peter Bastian. Gruppen annoncerer nu, at de stopper i 2012.

Bazaar har spillet på samtlige af Benjamin Koppels festivaler i Valby – siden 2009. For sidste gang under Valby Summer Jazz opfører de torsdag d 12. juli kl. 18.00 og kl. 20.30 i Prøvehallen, Valby, deres helt unikke blanding af slavisk/tyrkisk sigøjnermusik, latin, funk, afro og klassisk musik– med en stor gæld til jazzen.

I efteråret 2012 tager Bazaar på en længere afskedsturné landet rundt.

Plads til nye projekter

Om årsagen til at stoppe med Bazaar fortæller Anders Koppel:

”Da jeg i vinter færdiggjorde min nye cd, gik sandheden, ja kravet i den titel som jeg havde givet den: “Everything Is Subject to Change”, lige pludselig op for mig. Alt står til forandring – hvad enten vi vil det eller ej. Således også mit elskede gamle band Bazaar, som efter 36 år nu må træde tilbage for at give plads til nye projekter. Dilemmaet er, at jeg jo som altid glæder mig afsindigt til vores koncerter og den lange afskedsturné, som vi skal spille i efteråret. Men samtidig føles det rigtigt at standse, mens legen er god, og til gengæld lave en masse ny musik, nye cd’er og andre slags koncerter, som jeg har haft i hovedet i længere tid, samt ikke mindst – selvfølgelig – fortsætte arbejdet med mine partiturer som altid.”

Peter Bastian fortæller: ”Da Anders lukkede op for sine tanker om at stoppe samarbejdet i Bazaar, udløste det en samtidig følelse af vemod og akut frihedstrang. Jeg har, som Anders, drømme om musikprojekter, bands og cd-produktioner, som har lyst til at realisere, og som jeg nu vil koncentrere mig om. Derudover fortsætter jeg med at tæppebombe landet med foredrag om min bog Mesterlære”.

Flemming Quist Møller udtaler: ”Tak til vores trofaste publikum. Det har været en fornøjelse at spille for jer.”

 

Udgivelser gennem tiden

Første LP fra ensemblet hed Bazaar Live og udkom i 1978. Sidenhen fulgte Gibbon Jump (1980), Nimbus (1983), Gypsy Joker (1986), En Gudedrøm (1987), Live In Concert (1987) og Bazaar Musik (1993). I 2003 blev Bazaar tilknyttet Anders Koppels søn Benjamin Koppels musikvirksomhed Cowbell Music i Valby, hvor ensemblet udgav sine sidste to cd’er: TRIOLOGY (2006) og dobbelt-cd’en VINTAGE (2008) (Gibbon Jump og Nimbus på samme udgivelse). Anders Koppel vil fortsat være tilknyttet Cowbell Music.

Køb billet til Bazaars to koncerter under Valby Summer Jazz 2012 på Billetnet.dk.

Se hele programmet for Valby Summer Jazz 2012