Ny cd med Benjamin Koppel, Michala Petri & Odense Symfoniorkester

Odense Symfoniorkester og Benjamin Koppel har i hele uge 19 været travlt optaget af at indspille to koncerter med en række store klassiske solister.
Indspilningerne skal udgives på pladeselskabet Dacapo i starten af 2014.
Carl Nielsen Salen i Odense lagde rum til indspilningen, hvor det store symfoniorkester og en række solister fremførte to koncerter dirigeret af Henrik Vagn Christensen. Begge koncerter er skrevet af Anders Koppel.

Alt- og sopransaxofon møder Michala Petris blokfløjte
Den ene koncert er skrevet for alt- og sopransaxofon samt blokfløjte. Blokfløjtevirtuosen Michala Petri er en af verdens største på sit instrument og har stået på alverdens scener, siden hun var helt ung. I koncerten her spiller blokfløjten sammen med Benjamin Koppels altsaxofon og sopransaxofon samt symfoniorkesteret.
Symfoniorkestret giver årligt omkring 100 koncerter inden for et bredt repertoire med både nyt og gammelt og har været med på omkring 60 udgivelser.

Harpe og cello i samspil med mezzosopransaxofon
Anders Koppels anden koncert er skrevet for harpe, cello, mezzosopransaxofon og orkester med de danske solister Tine Rehling og Eugene Hye-Knudsen på hhv. harpe og cello, mens Benjamin Koppel spiller på sin specialudviklede mezzosopransaxofon.
Tine Rehling er en anerkendt harpespiller, der igennem tiden har høstet mange anmelderroser, og allerede som 25-årig optrådte hun som solist i både Paris og Californien.
Eugene Hye-Knudsen er solocellist i Aarhus Symfoniorkester, blev optaget på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium som 17-årig og har i sin karriere modtaget flere priser, bl.a. Veuve Clicquot Prisen i 1997.

Koncerterne har været opført live før, men det er første gang, de indspilles.

Cd’en udkommer i starten af 2014 på pladeselskabet Dacapo.