Nye samarbejder udfordrer genrer

Koppel & Søn er overskriften for et nyt musikalsk samarbejde mellem Anders Koppel (hammondorgel) og hans søn Benjamin Koppel (saxofon), hvor de inviterer forskellige musikere inden for i det musikalske rum til genre- og generationsmøder.

Anders Koppel og sønnen Benjamin Koppel har hidtil haft forskellige musikalske samarbejder af mere løs karakter, men har nu valgt at etablere et fast samarbejde under overskriften Koppel & Søn, der skal afsøge genre- og generationsmøder, også på tværs af landegrænser. Begge er veletablerede navne på den internationale musikscene, Anders Koppel primært inden for den klassiske musik, og Benjamin Koppel inden for jazz.

Koppel & Søn har indledt et samarbejde med DJ Noize, der anses for en af de mest fremtrædende danske DJ’s, ikke mindst internationalt. De foreløbige koncerter har vist, at dette samarbejde har en stor gennemslagskraft på forskellige musikscener, når både jazz, reggae, dancehall, freestyle rap, hip hop og electronica mødes, ofte i et improviseret og uforudsigeligt sammenspil. Det var bl.a. muligt at opleve dette under Valby Summer Jazz 2012, hvor de gav fire koncerter med et hav af gæsteoptrædende fra den danske musikscene.

Se video med Benjamin Koppel & DJ Noize i Fredagsbaren, P4 om Valby Summer Jazz 2012. 

Benjamin Koppel og rapperen Pede B har også indledt et spændende samarbejde, der indtil videre har kastet sangen “Ikke Ung Mer” af sig.

Se Pede B’s video “Ikke Ung Mer feat. Benjamin Koppel”

Koppel & Søn har desuden et samarbejde med Jacob Andersen, en Danmarks førende perkussionister, og den amerikanske pianist Kenny Werner, der anses for en verdens dygtigste og bl.a. har en Grammy-nominering bag sig.

Dertil er der en album-udgivelse på vej med Koppel & Søn feat. Nguyen Le og Audun Kleive. Indspilningen fandt sted i juni 2012, og cd’en forventes at udkomme i 2013, hvor en række koncerter også er i støbeskeen.

Koppel & Søn planlægger flere spændende musikalske samarbejder både herhjemme og internationalt. Følg med her på siden.