Oplev Valby-Parnasset i humoristisk musikforestilling

Kultur-hipsters fra Valby genopliver den 18. december bydelens fortidige Valby-Parnas, som afslutning på Valby Kunstår – i en ironisk og musikalsk festforestilling af Benjamin Koppel med Gordon Kennedy som ejendomsmægler.

Valby, de voksne kultur-hipsters bydel i København. Stedet man flytter til, når barn nr. 2 melder sin ankomst, og andelslejligheden på Vesterbro bliver for lille. Bydelen med landsbystemning, ostemand og Freinetskole. Bydelen med de mange skuespillere, musikere, forfattere og billedkunstnere. Bydelen med de mange gamle villaer med til-salg-skilte foran. Bydelen, hvor selv kommunen satser på kunsten, og afholder et Kunstår.

I forestillingen Valby-Parnasset, som afslutter Valby Kunstår 2013 – hvor bydelen har fejret sig selv med alt fra teaterforestillinger til gavlmalerier og en jazzfestival – er Gordon Kennedy den indladende ejendomsmægler, der forsøger at sælge hippe Valby til publikum. Mændene bag er Valby-drengene Benjamin Koppel (musiker og idémand bag forestillingen) og Pelle Koppel (skuespiller og teaterleder hos Teater V), der sætter luppen over de selvfede kultur-hipsters i Valby, som de i øvrigt selv er en del af. I forestillingen genopliver de Valby-Parnasset, oprindeligt et atelier på Vigerslev Allé som i perioden omkring 1920 samlede danske ekspressionistiske kunstnere, bl.a. Tom Kristensen og Emil Bønnelycke. Her debatterede de kunst, kultur og politik. I dag er Valby-Parnasset et abstrakt rum, en hip gruppe af kreative, der elsker deres bydel, og de forstår ikke at resten af københavnerne ikke straks sælger deres andelslejligheder i brokvarterene og flytter til Valby.

Undervejs i forestillingen får publikum og Gordon Kennedy besøg af nutidige medlemmer af Valby-Parnasset: digteren Martin Glaz Serup, tidligere dansk mester i poetry slam Peter Dyreborg, skuespiller Pelle Koppel (Pagten, Forbrydelsen 2 & 3), skuespiller Ole Boisen (Broen), skuespiller Filippa Suenson (Live fra Bremen), DR-journalist Tore Leifer der laver en Valby-kunstquiz med publikum, sangerinden Marie Carmen Koppel, et af landets bedste gospelkor True Gospel Singers, kapelmester Benjamin Koppel og hans band bestående af Anders Koppel (Savage Rose, Bazaar), DJ Noize, Siri Skamby (Annika Aakjær) og Henrik Dam Thomsen (DR Symfoniorkestret).

Forestillingen er afslutningen på Valby Kunstår, hvor bydelen gennem hele 2013 har fejret sig selv og sine mange kulturaktører, der laver alt fra en ny biograf til gavludsmykninger, teaterforestillinger og en jazzfestival. Forestillingen starter kl. 19, og efterfølgende kl. 20:15 afholdes der reception og officiel lukning af Kunståret ved Formand for Valby Lokaludvalg, Lisbeth Ritter. De kommunale aktører er Valby Lokaludvalg, Områdefornyelsen Gl. Valby og Kultur Valby. De private aktører er Benjamin Koppels musikvirksomhed Cowbell og Pelle Koppels Teater V.

Tid: 18. december kl. 19

Sted: Prøvehallen, Valby, Porcelænstorvet 4, 2500 Valby

Billetter: 120 kr. på kulturvalby.dk og i døren (forbeholdt for udsolgt)