Valby Summer Jazz offentliggør imponerende program

25 koncerter med danske og internationale musikere og vokalister indtager Valby Summer Jazz, der i år præsenterer både en Valbyscene og en Frederiksbergscene.
Valby Summer Jazz skydes allerede i gang d. 28. juni med en gratis familie-jazzfestival i Spinderiet Shoppingcenter, Valby, og præsenterer i den officielle festivalperiode 5-14. juli en lang række storstilede koncerter i Prøvehallen, Valby, og på Betty Nansen Teatret, Frederiksberg, der som noget nyt har fået betegnelserne “Valbyscenen” og “Frederiksbergscenen”.

Program Valby Summer Jazz 2013

Køb billetter på billetlugen.dk

 

VERDENSSTJERNER I UNIKKE SESSIONS
Det er lykkedes den voksende festival at tiltrække verdensstjerner som trompetisten Markus Stockhausen (D), den Grammy-nominerede perkussionist Tupac Mantilla (CO) og Scott Colley (US), den fortrukne bassist for amerikanske jazzlegender som Herbie Hancock og Jim Hall.

Far og søn, John Blake Jr. og Johnathan Blake (US) optræder i en enestående koncert med far og søn, Anders Koppel og Benjamin Koppel samt Copenhagen Ars Nova, der anses for et af Europas fineste vokalensembler.

Den amerikanske saxofonist Joe Lovano kan opleves i en unik koncert med den danske saxofonist Benjamin Koppel – begge er nogle af de få i verden, der ejer en mezzosopran-saxofon, udviklet af Koppel. Koncerten er en verdenspremiere på mødet mellem to mezzosopran-saxofonister – flankeret af pianisten Kenny Werner (USA), bassisten Palle Danielsson (Sverige) og trommeslageren Audun Kleive (Norge).

De amerikanske jazzlegender tilbage fra Blue Note Records guldalder – dengang jazzen buldrede på det originale Jazzhus Montmartre –  Billy Harper, Eddie Henderson, David Weiss, George Cables, Cecil McBee og Billy Hart, spiller koncert under navnet The Cookers.

 

KENDTE DANSKE STEMMER SYNGER JAZZ
Fra den danske musikscene præsenteres en perlerække af fremtrædende vokalister, herunder Erann DD, Maria Montell, Bobo Moreno, Marie Carmen Koppel, Katrine Madsen og Alberte Winding.

Oplev også nogle af landets største musikere og big bands inden for jazz og klassisk musik. Bl.a. Danmarks dygtigste perkussionist Marilyn Mazur, jazzpianisten Jacob Anderskov og den danske jazzlegende, trommeslageren Alex Riel i selskab med Ole Kock Hansens A Very Big Band, der har pianisten Ole Kock i front; en gigant inden for dansk jazz og kendt for sit partnerskab med NHØP.

Danmarks største DJ, DJ Noize, kan opleves på Betty Nansen Teatret i selskab med den klassiske koncertpianist Katrine Gislinge og jazzsaxofonisten Benjamin Koppel, hvor han mixer og scratcher musikken ved hjælp af grammofon og storskærm.

 

JAZZCLASH
Benjamin Koppel, der er kunstnerisk leder af Valby Summer Jazz, twister betegnelsen jazz. Han præsenterer både moderne jazz, modernistisk kor, vokaljazz og crooning, klassisk og electronica, kammermusik og world – alt sammen mixet i store koncerter med internationale og danske kunstnere, hvor mange møder hinanden for første gang i en unik koppelsk setting.

Det koppelske ’cross over greb’ går igennem hele festivalen og er med til at udvikle jazzen som genre samt præsentere nyskabende genremøder. Således er der koncerter, som appellerer til alle aldersgrupper og musikalske præferencer. Valby Summer Jazz er en musikalsk fest for alle aldre.

 

KLEZMOFOBIA 30 KR.
Valby Summer Jazz fejrer udgivelsen af første cd i serien på 12, der udkommer 1. juli og kan købes i landets Tiger-butikker. Musikserien er resultatet af et samarbejde mellem Tiger Music og Benjamin Koppel, og den første cd markeres med brunch- og releasekoncert med Anders Koppel / Kenny Werner Duo. Brunchen leveres af Annes Gademad, der har vundet Politikens iByen-pris for bedste take away i 2012.

Butikskæden Tiger inviterer desuden til koncert med Klezmofobia for 20 kr. under Valby Summer Jazz. Køb billetter til koncerten i Tiger-butikker i hele Storkøbenhavn fra d. 31. maj.

 

Følg med på valbysummerjazz.dk og valbysummerjazz.com

Program Valby Summer Jazz 2013

Køb billetter på billetlugen.dk