Valby Vinter Jazz 2013 bød på kunstclash og verdensklassejazz

Se koncertfotos fra Valby Vinter Jazz i Prøvehallen, Valby

Valby Vinter Jazz favnede i år både KunstClash på Det Kongelige Teater, DFDS JazzCruise, koncerter på Drop Inn med stjerneperkussionisten Tupac Mantilla (Columbia) og ikke mindst to dages jazzfestival i Prøvehallen, Valby.

Med udgangspunkt i saxofonist Benjamin Koppels 20 års jubilæum som musiker og komponist blev der både kigget tilbage og fremad rent musikalsk.

Der var en hyldest til jazzgiganten Duke Ellington i Prøvehallen – anført af Benjamin Koppel, bassisten Hugo Rasmussen og den legendariske engelske saxofonist Peter King, der har spillet med de allerstørste, bl.a. Ray Charles og Bud Powell.

Som et eksempel på Koppels utrættelige udforskning af genre- og generationsmøder var der DJ Noize Late Night Battle i Prøvehallen, hvor flere af Danmarks førende musikere og vokalister, herunder Pede B, Per Vers og Clara Sofie, skabte en uforglemmelig koncert.

Sidst, men ikke mindst udfordrede og forenede den musikalske forestilling KunstClash forskellige kunstneriske genrer – og forfattere, skuespillere, ordmagere, musikere, dansere, tegnere og en professor mødtes i et festfyrværkeri af en forestilling. Medvirkende talte bl.a. flamencodanser Selene Munoz, balletdanser Gudrun Bojesen, rockmusiker Jacob Binzer (DAD), skuespiller Kirsten Olesen og forfatter Suzanne Brøgger.