Summer Jazz 2022

 
Summer Jazz
 

Så er vi tilbage!

Efter to år med online-festivaler, drive-in-koncerter, hotelfestivaler og alle mulige andre krumspring, som vi har opfundet og foretaget for at få mulighed for at holde musikken i live, har vi glædet os vildt til at præsentere jer for dette års Summer Jazz program i Prøvehallen, Bakkehuset og Aveny T, der strækker sig over klassisk, world, levende legender og upcoming stjerner, danske og udlandske topmusikere i skøn forening.

I år har vi hele to legendariske fødselsdage! Først er det The Godfather of Drums – Bernard Purdie, som fylder 80 år i juni, og så er der Anders Koppel, der fylder 75 år i juli, hvilket vi fejrer med genopsætningen af to succesfulde koncerter – vi starter programmet på Aveny-T med Anders Koppels Mulberry Street, og slutter festivalen af med Bernard Purdie – THE ULTIMATE SOUL & JAZZ REVUE.

Vi håber, I vil hjælpe os med at sprede ordet, så vi sammen kan puste liv i musikken til glæde for både musikere og publikum, i en tid, hvor verden (som altid) har brug for kærlighed og fællesskaber – og musikkens magi.

Vi ses til en forrygende Summer Jazz festival.

 

PRØVEHALLEN

Seamus Blake
Saxophone Society
Mandag d. 27. juni

Den vidunderlige saxofonist og komponist Seamus Blake betragtes som en af de bedste saxofonister i sin generation. Hans samarbejder med bl.a John Scofield, Herbie Hancock og Wayne Shorter har givet han en plads i den absolutte internationale jazzelite.

 

Seamus Blake · saxofon 

Benjamin Koppel · saxofon 

Jesper Bodilsen · kontrabas

Martin Maretti Andersen · trommer

Gislinge / Koppel  
Glimt fra Fortiden
Tirsdag d. 28. juni

Den internationale anerkendte klassiske koncertpianist Katrine Gislinge krydser toner med Benjamin Koppels jazzsaxofon. Sammen skaber de et nyt musikalsk univers, hvor de med hver deres virtuose musikalitet som holdepunkt bevæger sig ud på dybt vand og udfordrer musikken og hinanden.
 

Katrine Gislinge · piano 

Benjamin Koppel · saxofon

Yumi Ito
Onsdag d. 29. juni

Yumi Ito er en af de seneste års mest interessante vokalopdagelser. 

Som datter af en japansk koncertpianist og en polsk mezzosopran, opvokset i Schweiz, har den prisbelønnede sangerinde og komponist allerede gjort sig bemærket internationalt og har delt scenen med kunstnere som Al Jarreau, Becca Stevens, Nils Petter Molvaer og Mark Turner.

 

Yumi Ito(CH) · vokal & klaver

Kuba Dworak(PL) · kontrabas

Iago Fernández(ES) · trommer

 

Super Power Quartet
Torsdag d. 30. juni

Fire af dansk musiklivs største stjerner mødes i et nyt ensemble, som naturligt bærer titlen SUPER POWER QUARTET – for det er lige præcis dét, der er lagt op til, når Poul Halbergs frådende guitarspil og Alex Riels legendariske trommespil møder Jette Schandorffs grovswingende basspil og Benjamin Koppels virtuose saxofonspil.
 

Poul Halberg · guitar & vokal

Alex Riel · Trommer

Jette Schandorf · bas

Benjamin Koppel · Saxofon

New Jungle Orchestra
feat. Anders Koppel & Benjamin Koppel
Fredag d. 1. juli

Anders Koppel og Benjamin Koppel har skrevet et værk sammen der skal uropføres til Summer Jazz 2022 i Prøvehallen som en del af fejringen af Anders Koppel 75 år. Værket tager udgangspunkt i klimastatements fra FNs klimarapport fra 2021 der endeligt slår fast, at der er tale om menneskeskabte klimaforandringer, men Who Really Cares? 

New Jungle Orchestra har rejst verden rundt og har opsamlet inspiration fra musik fra Grønland over Sibirien til Indien, Bali, USA, Afrika, Mellemøsten og Norden – musikalske indtryk der blandes, bindes sammen og formidles, så alle lyttere får noget med hjem. Selv inkarnerede jazzhadere er blevet omvendt til ubetingede jazzelskere efter to sæt i selskab med New Jungle Orchestra, når Pierre Dørge og hans flok af veldresserede improvisatorer slår sig løs.

 

Pierre Dørge · dirigent & guitar

Anders Koppel · hammondorgel

Benjamin Koppel · saxofon

Ayi Solomon · afrikansk perkussion

Irene Becker · piano & synthesizer

m.fl.

Reflections On Joni
Søndag d. 2. juli

I REFLECTIONS ON JONI præsenterer saxofonisten Benjamin Koppel og Søren Møller et hold af Danmarks førende sangere i en ambitiøs konstellation, der dykker ned i Joni Mitchells fantastiske sangskat. De enkelte sange sættes i scene med strygekvartet, synthesizers & sax og fortolkes af tre unikke stemmer: Dicte, Naja Rosa og Josefine Cronholm. 


Dicte · vokal 

Naja Rosa · vokal

Josefine Cronholm · vokal

Benjamin Koppel · saxofon 

Søren Møller · piano

Kristoffer Sonne · trommer

Caramelo De Cuba 
Mandag d. 4. juli

Den cubanske pianist Javier “Caramelo” Gutierrez nye trio samarbejde med den herboende cubanske bassist og komponist Yasser Morejón Pino og danske trommeslager Martin Andersen. Den gensidige kærlighed til deres hjemlandes musikalske rødder og folklore, har fostret idéen om sammen at skabe et musikalsk rum, hvor den danske sang og nordiske tone mødes. Trioen gæstes denne aften af saxofonist Benjamin Koppel.

 

Javier Gutierrez · piano

Benjamin Koppel · saxofon 

Yasser Morejón Pino · bas

Martin Andersen · trommer

BAKKEHUSETS HAVE

 

Kim Kanin på Drømmerejse
2. juli kl.10.00

Skovkaninen med de lange, bløde ører inviterer læseren med på en rejse gennem naturen, der udforsker følelser og kropslige fornemmelser.
Tag en dyb vejrtrækning og kom med Kim Kanin på en musikalsk og fantasifuld drømmerejse og få en mental pause!

Farnoush Bassri – oplæser
Mikkel Nordsø – guitar
Tine Rehling – harpe
Ole Theill – tablas trommer

Les Mobiles
2. juli kl. 12.00

Med den bemærkelsesværdige sammensætning af harpe, saxofon og cello musikalske excellerer denne trio i sjælfuld og stemningsfuld musik og bevæger sig ubesværet rundt i et klangfuldt og eventyrligt univers.

Benjamin Koppel – saxofon
Tine Rehling – harpe
Henrik Dam Thomsen – cello

Annas Sang
2. juli kl 15.00

I slutningen af maj 2022 udkommer bogen Annas Sang, der er Benjamin Koppels debutroman, skrevet på baggrund af samtaler med sin tante om hendes liv. Samtidig udsendes et musikalsk værk hvor musikken og teksterne tager udgangspunkt i Annas spændende liv 

Frederikke Vedel – vocal
Søren Møller – keys
Benjamin Koppel – sax
Johnny Åman – bas
Morten Lund – trommer

Monicas Vals
3. juli kl 12.00

Kom til koncert der tager os på en musikalsk tidsrejse tilbage til fordums jazzklubber. Oplev Monica Zetterlunds musikalske arv opført live af nogle af Skandinaviens førende jazzmusikere, der denne aften hylder Nordens største og mest særegne sangerinde.
 

Mari Götesdotter – vokal
Benjamin Koppel – saxofon
Søren Møller – klaver
Johnny Åman(FIN) – bas
Peter Nilsson(SE) – trommer

A Very Big Band  
3. juli kl 15.00

Bigband-legenden Ole Kock Hansen er en af de største stjerner i dansk jazz. Med sit 16 mand store A Very Big Band, inviterer han igen søskendeparret Marie Carmen Koppel og Benjamin Koppel på scenen til en veritabel jazzfest, der igennem årene har udviklet sig til at være en sand publikumsmagnet.

Marie Carmen Koppel – vokal
Benjamin Koppel – saxofon
Ole Kock Hansen – dirigent
A Very Big Band

Cool Cats
3. juli kl 19.00

Intet mindre end tre legendariske danske jazzmusikere Alex Riel (trommer), Bo Stief (kontrabas) og Ole Kock Hansen (klaver) står på scenen d. 3. juli i Bakkehusets Have. Sammen med Benjamin Koppel holder de liv i musikken og historierne til en koncert fuld af improvisation og leg på bedste jazzede maner.
 

Benjamin Koppel – saxofon
Alex Riel – trommer
Bo Stief – kontrabas
Ole Kock Hansen – klaver

AVENY-T

Anders Koppel – Mulberry Street

6. juli kl. 19:30

Anders Koppel har komponeret et fantastisk værk inspireret af Jacob Riis’ billeder How the Other Half lives, der beskriver slumkvarterer i New York i 1880’erne.

Benjamin Koppel · saxofon
Scott Colley (US) · kontrabas
Antonio Sánchez (MEX) · trommer
Søren Møller · dirigent
med Big Band

Thana Alexa

7. juli kl. 20.00

En ærefrygtindgydende vokalist, komponist, arrangør og producer – for hvem stemmen er både et lyrisk talerør og et eksperimenterende instrument.

Thana Alexa (US/HR) · vokal
Benjamin Koppel · saxofon
Søren Møller · piano
Scott Colley (US) · kontrabas
Antonio Sánchez (MEX) · trommer

Trypical Cumbia

7. juli kl. 21:30

Cumbia-genren har sin oprindelse i 1950’ernes Colombia, men i dag er den en udbredt genre i hele Latinamerika. Cumbia er for alle! Den er god at feste til, den er sensuel, modsætningsfyldt og levende. 
 

Gogo Yubari (KEN) · vokal
Jose Lezeata (CHL) · saxofon
Federico Nelson Fioravanti (IT) · congas
Albert Reinholdt · bas
Paulo Villegas (CHL) · trommer

Benjamin Koppel – De Hvide Busser

8. juli kl. 18:00

I anledningen af 75-året for De Hvide Bussers redning og hjemtransport af omkring 20.000 kz-fanger i foråret 1945, har Benjamin Koppel komponeret et værk baseret på samtaler med overlevende.

 

Thana Alexa (US/HR) · vokal
Benjamin Koppel · saxofon
Henrik Dam Thomsen · cello
Scott Colley (US) · kontrabas
Søren Møller · piano
Antonio Sánchez (MEX) · trommer

Summer Jazz All Stars

8. juli kl. 21:00

Ved Summer Jazz All Star koncert d. 8 juli på Aveny–T, sættes den svenske stjernepianist Jacob Karlzon for første gang i stævne med Antonio og sammen med Benjamin Koppel på saxofon og Scott Colley på bas bliver det en uforglemmelig liveoptræden, man ikke
vil gå glip af.


Benjamin Koppel · saxofon
Jacob Karlzon (S · piano
Scott Colley (US) · kontrabas
Antonio Sánchez (MEX) · trommer

BAUN Late Night

8. juli 22:30

BAUN fusionerer soul, pop, brasil, jazz og funk med Søren Baun i front.

Med en blanding af originaler og nyfortolk- ninger af klassikere, kan publikum forvente en opløftende oplevelse med sjælfuld sang, funklende tangenter og beats til kroppen, det perfekte AFTER CONCERT HANG ved dette års jazz festival.

Søren Baun · vokal & piano
Johan Jørgensen · guitar
Morten Ankarfeldt · bas
Rasmus Lund · trommer

Kate Schutt

9. juli kl. 18:00

Kate Schutt har igennem en årrække placeret sig som en af Nordamerikas mest interessante og prisvindende yngre singer-songwriters. Hendes sang er blevet kaldt for uimodståeligt tillokkende, hendes kompositioner for indsmigrende skæve og hendes arrangementer for sofistikerede og elegante.
Kate Schutt (US) · vokal
Benjamin Koppel · saxofon
Anders Koppel · hammondorgel
Scott Colley (US) · kontrabas
Bernard Purdie (US) · trommer

Bernard Purdie – Soul & Jazz Revue

9. juli 21:00 

Alle, der har hørt populærmusik fra de sidste 50 år, har sunget med på sange, akkompagneret af trommeslager Bernard Purdies helt særlige touch. Han var Aretha Franklins music director i årevis, i indercirklen omkring James Brown, uvurderlig sessiontrommeslager med Steely Dan, the Beatles (!), Miles Davis og mange flere! 

Bernard Purdie (US) · trommer
Benjamin Koppel · saxofon
Astrid Koppel · trompet
Scott Colley (US) · kontrabas
Dan Hemmer · hammondorgel J
acob Christoffersen · piano
Søren Heller · guitar
Siri Skamby · percussion

 x